SOPRAN / MEZZOSOPRAN

Elin Aase

Elin Aase

Erichstrups gate 32, 4012 Stavanger
m +47 930 39 212
mail   www

Elin Aase er en lyrisk mezzosopran bosatt i Stavanger. Hun har sin utdannelse fra Schola Cantorum Basiliensis (Sveits), Norges Musikkhøgskole og Høgskolen i Stavanger avd. for kunstfag. Hun har vært solist med bl.a. Stavanger Symfoniorkester, Bergen Filharmoniske Orkester, Sandnes Orkesterforening, Stavanger Oratoriekor, Kongsberg Kantori, Stavanger Domkor, Tromsø Domkor, Kyrkjelyd og Borg Bach-kor. Hun er leder for Stavanger Barokk som i tillegg til årlige konsertserier siden 2005 har deltatt på konsertserier ved Oslo Ladegård og på Stavanger Internasjonale Kammermusikkfestival samt Nordischer Klang i Greifswald. I tillegg har hun hatt en rekke liedkonserter sammen med pianisten Ida Mo i Stavanger Konserthus og Skur 2. Erfaring fra opera har Elin fra ukentlige operaklasser ved den treårige hovedfagsutdannelsen på Schola Cantorum Basiliensis.

Hun sang i 2002 tittelrollen som Cecchina i operaen av samme navn av Niccolo Piccini på Teater Basel i et samarbeid med SCB og teateret. Som korsanger har Elin erfaring fra World Youth Choir og Stavanger Symfoniorkesters profesjonelle Kammerkor. Elin har mottatt en rekke større stipender og priser fra bl.a. Stavanger Kommune, Sandnes Sparebank, Rogaland Fylkeskommune, FFUK, Statens Kunstnerstipend, Skipsreder Wilhelmsens stifelse og Sine Butenschøns Fond. Under studietiden studerte Elin med Evelyn Tubb, Svein Bjørkøy og Torgun Birkeland. I 2011 og 2012 hadde hun en rekke reiser til Salzburg for privattimer med Barbara Bonney. Disse timene har ledet til en stor repertoarutvidelse hvor Mahler, Wagner, Sibelius og Ravel også er blitt inkludert.

Elin har en omfangsrik stemme som for flere kjente pedagoger har vært vanskelig å plassere i stemmefag. I 2013 gikk hun tilbake i stemmefag som lyrisk mezzo, men synger også en del sopranrepertoar. Stemmen har alltid vært kommentert som bærende, varm og med stor fleksibilitet for virtuos koloratur.