Artist, sanger og tekstforfatter

VESLEMØY SOLBERG

Hauanveien 36 A
3031 Drammen, NORGE
m +47 930 02 768

e-post / www / programforslag / Nordicae / iTunes

Veslemøy Solberg

Veslemøy Solberg er utdannet siviløkonom fra Norges Handelshøyskole i Bergen og cand. philol. med hovedfag i litteratur og språk fra Universitetet i Oslo. Hun har jobbet som høgskolelektor, journalist, økonomikonsulent og lærer – men liker aller best å kalle seg artist, tekstforfatter og historieforteller.

Veslemøy startet sin musikalske karriere i Bergen, der hun – etter å ha briljert som skuespiller og sanger under UKEN på NHH – ble headhuntet til Ole Paus’ sommershow på Hotel Norge i 1991. Veslemøy imiterte Sissel Kyrkjebø og Tomboy-Torhild, og fikk glitrende kritikker både lokalt og nasjonalt.

Masse TV-erfaring: I året som fulgte jobbet Veslemøy sammen med Marit Voldsæter, Elisabeth Moberg, Rune Larsen og Tor Endresen TV2s storsatsning Casablanca. Dette førte til at hun fikk nye oppdrag på TV – sammen med Gustav Lorentzen i barneserien Første klasse på NRK1 – og ikke minst i serien Antikviteter & Snurrepiperier på samme kanal, der hun sammen med Sven Ohrvik hadde redaksjonelt og musikalsk ansvar i en årrekke, (1997-2003). Også Ole Paus og Jonas Fjeld tok Veslemøy inn i varmen – som anløpen dame i forestillingen To rustne herrer rir igjen (1998-99).

Spellemann-nominasjon: I 1994 ga Veslemøy Solberg ut sin første CD. Den het Min unge sang, og inneholdt vakre, tonesatte dikt av Halldis Moren Vesaas. Etterhvert begynte Veslemøy å skrive egne tekster, noe som resulterte i de kritikerroste CD’ene X (1998), Løvehjerte (2004) og Gullmåne (2008). For manus og tekster til Eventyret om Hanna ble Veslemøy nominert til Spellemannprisen i 2007.

Humorist, konferansier og tekstforfatter: Veslemøy har skrevet sangtekster og sketsjer til en rekke show og revyforestilinger – blant annet til Jenter som kommer og jenter som går (2000) med Linn Skåber, Sossen Krogh og Heidi Gjermundsen, Nye Sprell (2005), KabaRevy (2006) og Kanskje kommer kongen (2008). Hun har også tonesatt dikt av en rekke kjente diktere, blant andre Halldis Moren Vesaas, Bjørnstjerne Bjørnson, Magdalene Thoresen og Aksel Sandemose.

Veslemøy har vært med på flere musikalske samarbeidsprosjekter – og har deltatt i en lang rekke TV-show sammen med andre artister og samarbeidspartnere. I 2005 dro hun på turné med Kringkastingsorkesteret sammen med blant andre Jan Eggum, Lars Klevstrand, Kari Svendsen og Jørn Simen Øverli – i forbindelse med 10-årsjubiléet for Josefine Visescene i Oslo.

Priser og stipender: For tekstene og musikken sin har Veslemøy mottatt en rekke stipender og priser – blant andre ettårig stipend fra Tekstforfatterfondet, og arbeids- og prosjektstipender fra NOPA, Fond for lyd og bilde, Fond for utøvende kunstnere, Komponistenes Vederlagsfond, Nordisk Kulturfond, Institusjonen Fritt Ord og Norsk Kulturråd. I 2003 fikk Veslemøy Buskerud Fylkeskommunes kulturpris, og i fjor ble hun utnevnt til Fylkeskunstner i Buskerud for 2011.

Produsent: I 2008 og 2009 skrev Veslemøy manus og tekster til to store sceneproduksjoner, Kanskje kommer kongen (Drammens Teater) og Aass for oss (Aass Bryggeris 175-årsjubileum). I 2010 kom den kritikerroste barne-CD’en Inn i eventyret. I jubileumsåret 2012 (20 år siden scene-debuten) ga Solberg ut jubileums-CD’en En sang til deg. To nye CD’er planlegges i 2014.