BARYTON / BASS

Arild Bakke

Arild Bakke

Ole Kallems gate 18, 3715 Skien
m+47 908 73 895
mail    Sangmannen    Operagutta    Operastudio

Arild Bakke er født i Porsgrunn i 1979, og er bass-baryton. Han har virket som sanger i en årrekke.

Han begynte som elev hos Anders Vangen i 1997 og avsluttet våren 2006 fire års sangstudier ved Norges Musikkhøyskole i Oslo. Her studerte han med Folke Bengtsson og Håkan Hagegård. Etter dette har han med base i Skien jobbet aktivt og allsidig som sanger og musiker i både i det lokale musikklivet i Grenland men også på nasjonalt nivå.

Bakke er sanger og daglig leder i gruppa Operagutta. De er tre sangere med pianist, som tar på seg underholdningsoppdrag i alle slags sammenhenger, og også arrangerer egne turnéer og helaftens show.

Fra 2006 har han vært medlem av Det Norske Solistkor, med opptredener på musikkfestivaler, plateinnspillinger og utenlandsturneer.

Bakke har jobbet som sangpedagog ved Vangens Operastudio i Porsgrunn siden 2013, og tilbyr sangtimer til både nybegynnere, ivrige amatører og de som står på spranget ut en sangkarriere. I regi av Operastudio holdes det jevnlig elevkonserter og operapuber.

I tillegg arbeider Bakke til daglig med sang i gravferder, vikarierer som organist og synger i mange ulike sammenhenger som solist og ensemblesanger.