SOPRAN

 Guri Egge

Guri Egge

Vestfoldgata 2 B, 0656 Oslo
m +47 920 99 133
mail

Guri Egge er en ettertraktet sanger med et imponerende repertoar som spenner fra barokk til samtidsmusikk. Hun debuterte i 1974 etter studier ved Norges musikkhøgskole og med pedagoger i Østerrike, Tyskland, USA og Danmark.

Som solist har hun opptrådt på tallrike internasjonale festivaler. Hun har sunget roller i klassiske og romantiske operaer (inkludert Pamina i Tryllefløyten og Blomsterpiken i Parsifal) og i nyere verk av blant andre Britten, Menotti, Gruber, Aperghis og Peter Maxwell Davies (spesielt må det nevnes hennes kritikerroste tolkning av Miss D in Davies' opera).

Hun har sunget ledende roller i dramatiske verk av mange norske komponister, både på scenen og i TV og radio. Hennes rolleliste er omfattende og inkluderer musikaler, kabareter og barneteater. I tillegg har hun gitt over 1000 konserter for Rikskonsertene.

Guri Egge er meget opptatt av moderne musikk og har uroppført omtrent 50 verk, hvorav flere har blitt skrevet spesielt for henne. Hun har også mottatt priser for sine fabelaktige tolkninger. I februar 2006 kom hun ut med en kritikerrost solo-cd på Simax (Songs From the Last Century).