ARTIST

Mari Romarheim Haugen

Mari Romarheim Haugen

Oslo
mail   www

Mari Romarheim Haugen er utdannet rytmisk sanger og sangpedagog ved Det Jyske Musikkonservatorium (DK), avdeling for rytmisk musikk og bevegelse.

Mari Romarheim Haugen har mange års erfaring som sangpedagog, og underviser innen rytmiske stilarter som for eksempel jazz, pop, rock soul, musikal og vise. Hun er inspirert av den danske sangpedagogen Anne Rosing-Schow, og har et særlig fokus på kroppslig stemmebygging i undervisningen. Haugen jobber blant annet mye med kroppsholdning, avspenning, styrking av inn- og utåndingsmuskler og stemmelukke, i tillegg til arbeide med formidling, improvisasjon og rytmikk.

Haugen har vært aktiv som utøvende sanger siden 1990. Hun arbeider innenfor musikk med løse rammer, mye improvisasjon og med stor fraseringsfrihet, og hun blander forskjellige utrykk, klanger og fraseringsmåter. Hun har også lang fartstid som leadvokalist i forskjellige blues-, soul-, funk- og jazzband. De siste årene har hun arbeidet mest med eget materiale. Haugen har også en forkjærlighet for den norske folkemusikken. Det samme gjelder for den brasilianske sambaen, som hun fikk oppleve i sitt rette element under en studietur til Salvador i 2001.