MEZZOSOPRAN / ALT

Kari Lise Høgseth

Kari Lise Høgseth

Alvestigen 51, 2090 Hurdal
m +47 482 06 736
mail   www

Kari Lise Høgseth er født og oppvokst i Skien. Sesongen 2009-2010 var hun solistpraktikant ved Den Norske Opera & Ballett hvor hun var solist i blant annet Rusalka av Dvorak og barneforestillingen Forhekset. Kari Lise har bachelor i sang fra Griegakademiet ved Universitetet i Bergen og master i opera fra Statens Operahøgskole. I Operahøgskolens produksjoner har hun blant annet gjort roller som Ramiro i Mozarts La finta Giardiniera, Mum i Brittens Albert Herring og Fidalma i Il matrimonio segreto av Cimarosa. I Oslo Operafestivals oppsetning av Carmen høsten 2010, gjorde hun rollen som Mercedes.

Hun er jevnlig alt-solist i kirkemusikalske verker som Gloria av Vivaldi, Pergolesis Stabat Mater, Mozarts Requiem og Juleoratoriet og andre kantater av J. S. Bach. Oppdragsgivere har blant annet vært Bergen Domkantori, Cæciliaforeningen, Glogerakademiet og Den Norske Studentersangforening.

Kari Lise har gjort en rekke barneforestillinger og opera- og operettekonserter med Operatrioen De Tre Damene. I 2013 opptrer trioen blant annet på Hurtigruta og under Festspillene i Bergen. Kari Lise er ogsåtilknyttet det profesjonelle koret Kor Vest. Kari Lise mottok Telemark fylkeskommunes kunstnerstipend i 2009. I 2014 har hun en av rollene i Gisle Kverndokks nyskrevne opera Påske ved Opera Sør.