MEZZOSOPRAN / ALT

Trine Øien

Trine Øien

Kirkeveien 31, 1363 Høvik
m +47 922 86 093
mail  

Trine Øien kommer fra Mosjøen og er utdannet ved Østlandets Musikkonservatorium og Statens Operahøgskole.

Hun har hatt en rekke roller ved Den Norske Opera, blant andre Cherubino i "Figaros bryllup", Merchedes i "Carmen", Rosina i "Barberen fra Sevilla", Flora i "La Traviata", Siebel i "Faust" og 2. dame i "Tryllefløyten". Andre roller er Carmen, Amneris i "Aida", Azucena i "Trubaduren", La Zia Principessa i "Sour Angelica", Ulrika i "Maskeballet", Larina i "Eugen Onegin" og Waltraute i "Valkyrien".

Trine Øien har gjort en rekke konserter og oratorier og sunget med flere store symfoniorkestre. Hun har blant annet sunget Händels "Messias" med Jerusalem Baroc Orchestra og Rossinis "Stabat Mater" og "Petite Messe Solenelle" med Bratislava City Choire i regi av Norsk Kammeropera.

Med Oslo Filharmoniske orkester har hun sunget 3. Magd i "Elektra", Anitra i "Peer Gynt" og La Abuela i "La Vida Breve". Sistnevnte sang hun også med Bergen Filharmoniske Orkester. Med Trondheim Symfoniorkester har hun sunget Hans i "Hans og Grete" og Mozarts "Requiem", og med Stavanger Symfoniorkester har hun vært solist i Dvoraks "Requiem". Med samme orkester spilte hun også inn en CD av Geir Tveitts "Telemarkin". Hun har medvirket på fem andre CD-innspillinger. Nylig ga hun ut en DVD/CD med Negro Spirituals sammen med ensemblet Glorioso ClassiCo.

Trine Øien er utdannet sangpedagog og gir privatundervisning i sang.