PEDAGOGER fylkesvis

Alt, kontratenor, sangpedagog

DANIEL SÆTHER

Bertramjordet 20
1251 Oslo, NORGE
m +47 922 66 495

e-post / www

Daniel Sæther

2010 - 2011: Tidligmusikk ved Royal Academy, Den Haag, Nederland
2009 - 2010: Professional Development Program, Birmingham Conservatoire, UK
2005 - 2009: BA(Hons) Vocal and Operatic Studies, Birmingham Conservatoire, UK

Daniel Sæther, utdannet i England og Nederland hvor han studerte med bl.a Michael Chance, James Bowman og Andrew King.

Som solist har Daniel sunget med Den Norske Opera i J. Adams "El Nino" som evangelist, J.S. Bach Johannespasjonen (Barokksolistene), Handels Messias (Barokkanerne), solist i Vietnam med MIC prod. av Carmina Burana (med Ho-Chi-Minh Symphony Orchestra), "Nattens Dronning" på Den Norske Operas forestilling "Funiculi Funicula", samt en rekke kantater og messer av bl.a Bach, Mozart, Schubert.

Som ensemblesanger har Daniel tidligere jobbet med Det Norske Solistkor og er fast medlem i vokalensemblet Calliophon, ensemble Freithoff og Christian IV Consort. Vokalensemblet Calliophon har vært i Brasil under tidligmusikkfestivalen i Belo Horizonte 2013 og våren 2015 fremørt Johann Theiles "Matteuspasjonen" under Oslo Internasjonale Kirkemusikkfestival. Ensemble Freithoff har turnert på Østlandet med produksjoner som "Spurv i Øyet", "Il Duello Amoroso" en kammeropera av G.F. Handel og spilt på Den Norske Operas Hovedscene Pergolesi "Stabat Mater". Christian IV Consort har turnert Østlandet og gjestet Trondheim Barokkfestival med programmet "Fornuft og følelser".

Daniel har også en serie med solokantater fra Harmonischer Gottesdienst av G. Ph. Telemann i Oslo Domkirke som ble påbegynt høsten 2014. Dette fremføres under fredagsmessen med månedlige intervall.

Daniel har våren 2015 blitt godkjent som prosjektsanger med vokalensemblet ArsNova Copenhagen, dirigert av Paul Hillier 2015.

Daniel studerer 2014-2016 deltid ved Norges Musikkhøgskole, Praktisk Pedagogiske Studier i tillegg til sin utøvende frilansvirksomhet.