PEDAGOGER fylkesvis

Sangpedagog

TOR HOMMEREN

Huitfeldts gate 51 A
0253 Oslo, NORGE
m +47 944 26 648

e-post

Tor Hommeren


Tor Hommeren underviser i den gamle italienske sangteknikk, først og fremst utviklet på midten av 1800-tallet, av den spanske sanger og pedagog Manuel Garcia Jr., som igjen bygget på den gamle italienske bel canto skolen. Han var sin tids mest berømte pedagog, og Garcia gjorde, med sin enestående teknikk, bel canto til en fullkommen kunstform.

Teknikken baseres hovedsakelig på den dype, store pust, og plassering av stemmen i masken, foran tennene. Masken beskrives som den del av kraniet som strekker seg fra den fremre overkjeve til samtlige hulrom i ansiktet inklusiv neserom og bihuler. Nesebenet regnes som grensen av den delen av masken som er grunnlaget for den klanglige resonansen.

Stemmen skal flyte på luftsøylen, og treffe i masken. Den fysiske fornemmelsen ved at tonen slår frem i masken, gjør at sangeren kan kontrollere seg selv.

Teknikken utmerker seg ved en glansfull høyde og sonor dybde, som er båret på luftsøylen, og som fordrer store resurser. Det at stemmen slår frem i masken, forhindrer slitasje av stemmebåndene. Alle problemer med registerveksel faller bort. Alle vokaler blir plassert på samme sted, i masken, foran tennene.

Tor Hommeren har spesialisert seg på denne teknikken, utøvet og undervist den i over 30 år. Garcia-teknikken er velegnet til å korrigere tekniske problemer hos profesjonelle sangere og skuespillere.