BASS

Øyvind Schiøtt

Øyvind Schiøtt

Kjonejordet 6 1352 Kolsås
t +47 6717 0378   m +47 934 55 287
mail

Øyvind Schiøtt er bassanger med bakgrunn fra diverse kor som bl.a. Oslo Bach-kor og Oslo filharmoniske kor. Siden 1996 har han også blitt brukt mye som solist og har i den forbindelse vært med i alt fra bisettelser og vielser til konserter og operaoppsetninger. Han har sunget under Thorbjørn Lindhjem, Jan Sødal og Helene Ziebarth.

Fra og med høsten 2005 har han jobbet mye som vikar i Den Norske Operas kor. Her har han vært med på over 20 produksjoner, deriblant Åpningsgallaen i det nye operahuset våren 2008 og storsatsningen Don Carlo på høsten samme år.

Innenfor kirkemusikken har han bl.a. basspartiene i Bachs Juleoratoriet, Magnificat og flere av hans kantater, Dvoráks Requiem, Faurés Requiem, Händels Messias og Mozarts Requiem på repertoaret.

Operatisk har han gjort Kommandanten i Mozarts Don Giovanni og har sunget fra følgende roller konsertant: Osmin i Bortførelsen fra seraillet, Sarastro i Tryllefløyten, både Greven og Figaro i Figaros bryllup, Don Alfonso i Cosí fan tutte (alle av Mozart), Colline i Puccinis La bohème, Fiesco i Simon Boccanegra og Filippo II i Don Carlo, begge av Verdi, Basilio i Rossinis Barbereren i Sevilla, Méphistophélès i Faust av Gounod, Gremin i Eugene Onegin av Tchaikovsky, både Varlaam og Pimen i Mussorgskys Boris Godunov og vikinggjesten i Rimsky-Korsakovs Sadko. Han har ved flere anledninger opptrådt under Oslo Operafestival og diverse operaball i Den Gamle Logen.

Han har også konserterfaring fra sjangre som pop, rock, musikal og jazz. Han ble født i Oslo i 1974 og bor i Bærum med samboer og tre barn.