Sopran

GJØRIL SONGVOLL

Lindebergvegen 37
2016 Frogner, NORGE
m +47 952 32 401

e-post  

Gjøril Songvoll

Gjøril Songvoll er født og oppvokst i Oslo. Hun studerte sang ved Høgskolen i Agder, Musikkonservatoriet 94/98, musikkteater ved NTNU i Trondheim, Musikkonservatoriet 98/99 og gikk på Statens Operahøgskole i Oslo 00/03.

I tillegg til utstrakt frilansvirksomhet som sanger, er Gjøril leder i Oslo Operafestival – opera til folket! I april 2010 ble Gjøril ansatt som kulturkonsulent ved Universitetet i Oslo. Hun mottok Oslo bys kunstnerpris for 2008.

Gjøril har sunget flere operaroller bl.a. Amelia i "Un ballo di Maschera" av Verdi, Annina i "La Traviata" av Verdi, Rodelinda i "Rodelinda" av Händel, Frasquita i "Carmen" av Bizet, Grevinnen i "Figaros bryllup" av Mozart og Dido i "Dido og Aeneas" av Purcell. Av konserter har Songvoll bla. sunget i "Die Schöpfung" av Haydn med Bærum Bachkor, flere konserter med Bærum Symfoniorkester og hun har jobbet med dirigenter som Marc Soustrot, Rolf Gupta, Per Sigmund Torp, Peter Szilvay, Terje Boye Hansen m.fl. Gjøril har vikariert på to konserter for Elizabeth Norberg-Schulz.

Våren 2007 var Gjøril med å arrangere og synge på konsertserien til Einar Steen-Nøklberg, "Hele Griegs sang-skatt" i Den Norske Opera på Youngstorget. Samme år sang hun en Griegkonsert under Victoria Arts festival på Gozo utenfor Malta, sammen med pianisten Monica Tomescu-Rohde. Disse to hadde samme konsert under Lillesandsdaene 2007 og fikk meget gode kritikker. I 2008 har Gjøril sunget på to konserter sammen med Elizabeth Norberg-Schulz sammen med Kongelige Norske Marines Musikkorps. I 2011 sang hun Amelia i "Maskeballet" av Verdi i Tromsø. Fra 2012 har hun et utstrakt samarbeid med den kjente pianisten, Ivar Anton Waagaard.

Som leder i Oslo Operafestival har Gjøril også produsert tre helaftens operaforestillinger, "La Traviata" av Verdi på Chateau Neuf i 2009, "Carmen" av Bizet i Folketeateret i 2010 og "Czardasfyrstinnen" av Kahlman i 2012 i Folketeateret.

Gjøril leder også kultur- og vitenskapsfestivalen, UiO-festivalen på Universitetet i Oslo. Hun arrangerer også Lunsj med kultur og flere andre, store arrangementer samme sted.