BASS

Knut Stiklestad

Knut Stiklestad

Amundsmoen 71, 2560 Alvdal
m +47 959 48 203
mail   www

Knut Stiklestad - bass
Har spilt på operascener i Frankrike, Belgia og Nederland, på Den Norske Opera, samt på de fleste norske distriktsoperascener.

Har 50 forskjellige operaroller på repertoaret. Blant disse er Falstaff i De lystige koner i Windsor (Nicolai), Sarastro i Tryllefløyten, Gremin i Eugen Onegin, Kommandanten i Don Giovanni, Arkel i Pelleas et Melisande, Kommandanten i Don Giovanni, Enrico (Henrik VIII) i Anna Bolena og Sparafucile i Rigoletto. I tillegg hovedroller i norske operaer: Absalon i Anne Pedersdotter, Trellen Kark i Thora på Rimol og Vuolle i Stallo. Marcus Paus har også tilegnet operaen Eli Sjursdotter til Knut.

Har arbeidet med regissører som Stein Winge, Bentein Baardson, Wouter van Looy, Ronald Rørvik m.fl.

Konserter i bl.a. Belgia, Latvia, Serbia, Sverige og Island.

Har et stort repertoar innen kirkemusikk, både de store oratoriene (bl.a. Messias, Skapelsen, Johannespasjonen ( både Bach og Arvo Pert), og nyere kirkemusikk. Av nyere norske komponister nevnes Hovland, Mørk Karlsen og Rolf Nyhus.

Sanger/lieder: Hovedvekten på norsk og nordisk , men også bl.a. Schubert, Wolf, Brahms og Dvorak. Av de norske må – utenom Grieg, Monrad-Johansen og andre klassikere - Arne Dørumsgaard nevnes spesielt (se eget nettsted Arne Dørumsgaard). Komponister som Knut Anders Vestad, Bjørn Willadsen, Marcus Paus og Jeroen Malaise (Belgia) har skrevet sanger spesielt for Knuts stemme.
Arbeider også noe som regissør, og har satt opp bl. a. operaen Thora på Rimol, Spelemann på taket, Jungelboken, i tillegg til div. utendørsspill.

Produserer konserter bygd over tema, bl. a. med historisk tema

CD-innspillinger: Sanger av Knut Hamsun og Marcus Paus, CD med musikk av Paul Okkenhaug, Religiøse folketoner fra Trøndelag. Peer Gynt - innspilling med Malmö Symfoniorkester.