SOPRAN

Helene Wold

Helene Wold

Einerveien 26, 1405 Langhus
m +47 413 28 175
mail   www

Helene Wold reiste til England som 19-åring for å studere ved Guildhall School of Music and Drama, og National Opera Studio i London. Hun ble sponset av Glyndebourne Festival Opera for å fullføre det sistnevnte studiet.

Helene Wolds operaerfaring inkluderer en rekke solistoppdrag ved blant annet Glyndebourne, English Touring Opera og Den Norske Opera. Hun har blant annet har sunget roller som: Zerlina i Don Giovanni, Amor i Orfeus og Euridice, Papagena og Pamina i Tryllefløyten og Barbarina og Susanna i Figaros bryllup, Jano i Jenufa, Miles i The Turn Of The Screw, Olympia i Heaven a blaze in his breast(J.Weir) og Andungen i Opera Sørs produksjon av Dustefjerten (Palmar Johansen) i 2006.

Helene er en allsidig sanger og har i løpet av de siste årene sunget mye tidlig musikk og også samtidsmusikk. Hun er blant solistene i CD-innspillingen av Gisle Kverndokks radio-opera om Bokken Lasson sammen med Kringkastingsorkesteret og i 2004 og -06 var hun sopransolist i Stormen av A. Norheim ved Den Norske Opera.

Helene er medlem av Hertzberg Ensemblet i Oslo, og med dem har hun sunget Belinda i Dido and Aeneas, 1 sopran i Messias for 8 stemmer og Stabat Mater av Pergolesi.

Hun har siden 2005 sunget Ms. Silberklang i ensemblets produksjon av Teaterdirektøren av Mozart.
I tillegg til dette har Helene Wold stor konsertaktivitet. Hun har hatt romanse-konserter i Queen Elizabeth Hall, Purcell Room, Wigmore Hall, St. John's Smith Square og St. Martins in the fields (London), Troldhaugen og Den Gamle Logen (Norge). Helene har siden studietiden hatt et nært musikalsk samarbeid med den amerikanske sang akkompagnatøren Eugene Asti. Hun samarbeider også ofte med gitaristen og luttisten Vegard Lund i et repertoar som spenner fra renessanse til samtidsmusikk.

Helene blir svært ofte benyttet som oratoriesanger.
For tiden samarbeider Helene Wold mye med Liv Glaser (hammerklaver og moderne flygel). Høsten-07 har de konserter blant annet i Bærum Kulturhus.

Siden 2003 har Helene vært med i Rikskonsertenes skoleforestilling Toccattack med Bjørn Andor Drage på kirkeorgel.
Lenker til musikkopptak:
"Flickan kom ifrån sin älsklings möte"